ΘΑΡΡΑΛΕΑ

Παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Αρκετές απουσίες είχε η αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου, καθώς η δήμαρχος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, βρισκόταν στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου δικαζόταν η γνωστή υπόθεση με τις χωματερές. Τελικά όπως μάθαμε, το θέμα αναβλήθηκε και πάλι. Για αυτό το λόγο και ο πρόεδρος Νίκος Μαυροκεφαλίδης, πρότεινε και εγκρίθηκε να ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων από την..ανάποδη. Δηλαδή να συζητηθούν τα λιγότερα σημαντικά θέματα έως ότου έρθει η δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Θεσσαλονίκη.

 

 

περισσότεροΠού βρίσκεται η Ημαθία

Παρότι οι συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη διαβεβαίωσαν ότι για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών έχει ενημερωθεί πολλές φορές το αρμόδιο υπουργείο, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου κ. Γεωργούλης έδειχνε να μην γνωρίζει τίποτε για το ζήτημα, προκαλώντας απογοήτευση στους γονείς.

Κατά την ανοιχτή ακρόαση της τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, μάλιστα, τον ακούσαμε να λέει κάτι για… Κατερίνη. Ούτε πού βρίσκεται η… Ημαθία δείχνουν να μην γνωρίζουν εκεί στο υπουργείο. Κι εμείς περιμένουμε να επιληφθούν και να λύσουν προβλήματα που μας απασχολούν.«Αι Ειδοί του Μαρτίου» μας

1.Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις άριστα και λεπτομερώς την ιστορία των Ρωμαίων και συγκεκριμένως και ειδικώς τα αφορώντα στη δολοφονία του (Γάϊου)  Ιουλίου Καίσαρα (τη 15η Μαρτίου του 44 π.Χρ.), του στρατιωτικού, πολιτικού, συγγραφέα και δικτάτορα, που ονομάστηκαν «Αι Ειδοί του Μαρτίου» (σας θυμίζει τούτο τα σημερινά γεγονότα στη Λιβύη κυρίως και στίς λοιπές  χώρες της Αφρικής;), αφού πλησιάζει πολύ η ημέρα του θανάτου του (15 Μαρτίου) αλλά συγχρόνως και οι κρίσιμες, τωρινές ημερομηνίες 11και 24- 25 Μαρτίου, οπότε θα αποφασισθεί στις ευρωπαϊκές, κοινοτικές Βρυξέλλες και θα κριθεί το (οικονομικό και το πολιτικό) μέλλον – η τύχη και της χώρας μας.

περισσότεροΖητάει στοιχεία ο Μπόλαρης

director

Φαίνεται πως τα προβλήματα με την δικαστική εμπλοκή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη για τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης της λίμνης Κορώνειας, του ΚΕΚ της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και των υπόλοιπων Νομικών Προσώπων, δεν έχουν τελειώσει.

Γι αυτό και ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Μάρκος Μπόλαρης υπέβαλε αίτημα προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Αριστείδη Μπουρδάρα για να ενημερωθεί ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων αναφορικά με τις συγκεκριμένες υποθέσεις..

Στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν τονίζεται πως ο Συνδυασμός έχει έννομο συμφέρον που απορρέει από την άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης στην αιρετή περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον έλεγχο των πράξεων της Διοίκησης και την προστασία του πολίτη από πράξεις κακοδιοίκησης και ανεξέλεγκτης άσκησης εξουσίας. Περιμένουμε τα στοιχεία.Το «κλου» του καρναβαλιού

Στην καλύτερη στιγμή του καρναβαλιού της Νάουσας, μετά το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» τείνει να γίνει η σατιρική παράσταση της «Ομάδας της Οδού Ανταρτών» που πραγματοποιείται μια μέρα πριν την κεντρική παρέλαση των αρμάτων, δηλαδή το Σάββατο, στην πλατεία Αλωνίων.

Η συγκεκριμένη ομάδα που αποτελείται από μια παρέα φίλων και γνωστών σατιρίζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο την επικαιρότητα. Φέτος, ξεχώρισε το αφιέρωμα στην…συμφιλίωση του Τάσου Καραμπατζού και της Ίλιας Ιωσηφίδου (στο οποίο ο δήμαρχος Νάουσας είχε ξεκαρδιστεί), αλλά και το αφιέρωμα στο ΔΝΤ και τον Ηλία Ψινάκη. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, εμείς «πιάσαμε» τον βουλευτή Ημαθίας Άγγελο Τόλκα, σε τρυφερό ενσταντανέ με την… «Τζούλια». Και του χρόνου!!