Παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Αρκετές απουσίες είχε η αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου, καθώς η δήμαρχος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, βρισκόταν στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου δικαζόταν η γνωστή υπόθεση με τις χωματερές. Τελικά όπως μάθαμε, το θέμα αναβλήθηκε και πάλι. Για αυτό το λόγο και ο πρόεδρος Νίκος Μαυροκεφαλίδης, πρότεινε και εγκρίθηκε να ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων από την..ανάποδη. Δηλαδή να συζητηθούν τα λιγότερα σημαντικά θέματα έως ότου έρθει η δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Θεσσαλονίκη.

  • Δεν βοήθησε

Αυτό όμως τελικά δεν βοήθησε στην πορεία της συνεδρίασης, καθώς όταν ήρθαν οι…απόντες, συζητήθηκαν αρκετά έκτακτα θέματα με συνέπεια να περάσουν δυο ώρες και ακόμη να μην έχουν συζητηθεί τα προ ημερησίας.

  • Αυστηρότερη διαδικασία

Το έχουμε ξαναγράψει πως ο συμπαθής κατά άλλα Νίκος Μαυροκεφαλίδης χρειάζεται να τηρήσει μια αυστηρότερη διαδικασία όσον αφορά το χρόνο που δίνει στους δημοτικούς συμβούλους, διότι για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση ήταν κουραστική για όλους..

  • Τα «γεφύρια της Άρτας»

Τα δυο έργα για τα οποια υπήρξε ενημέρωση, είναι τα δυο «γεφύρια της Άρτας» του δήμου. Δηλαδή το έργο του κολυμβητηρίου και αυτό του δρόμου Σέλι – Άνω Σέλι. Πρακτικά δεν ακούσαμε κάτι συνταρακτικό εκτός από τις προτάσεις για ένταξη στα ΣΔΙΤ και στο ευρωπαϊκό δάνειο που θα λάβει ο δήμος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

  • Υψηλό κόστος συντήρησης

Πάντως, το κόστος συντήρησης του κολυμβητηρίου είναι πολύ μεγάλο και μετά από τόσα χρόνια υπομονής, θεωρούμε πως ο δήμος θα πρέπει να δει αν τον συμφέρει να κατασκευάσει ένα έργο με τόσο μεγάλο κόστος συντήρησης..

  • Συνεδρίαση στη Βεργίνα

Στις 21 Μαρτίου, μετά από πρόταση του Νίκου Μαυροκεφαλίδη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στο πρώην δημαρχείο της Βεργίνας, καθώς την ίδια χρονική περίοδος υπάρχει η έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στην Οξφόρδη.

  • Γαργάλα τα τα… γάλατα

Το ότι θα συζητούσε για πάνω από 20 λεπτά το σώμα για τα γάλατα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία και το τμήμα καθαριότητας, δεν το περιμέναμε. Είπαμε, αυστηρότερες διαδικασίες.

  • Φάουλ

Ο Χρήστος Τσιούντας πήγε να δημιουργήσει μείζον θέμα με πλειστηριασμό ακινήτου του δήμου, αλλά τελικά μάλλον δεν διάβασε σωστά την διακήρυξη ή κάποιοι τον πληροφόρησαν λάθος. Βλέπετε τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Ο Δήμος έκανε πλειστηριασμό σε οικόπεδο ιδιώτη που χρωστούσε στο δήμο.. Πάντως ο κ. Τσιούντας ζήτησε συγγνώμη και αυτό είναι προς τιμήν του.