ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα ονόματα των αρχαίων Μακεδόνων

Τα ονόματα των αρχαίων Μακεδόνων

Στην ετυμολογία, τη μορφή, τη σημασία και την ελληνικότητα των ονομάτων που είχαν οι αρχαίοι Μακεδόνες, πολλά από τα οποία δίνονται ακόμη και σήμερα, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Βεροιώτης καθηγητής Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ. κ. Αντώνης Μπουσμπούκης. Τα ονόματα που επέλεγαν για τα παιδιά τους μαρτυρούν τις αξίες στις οποίες πίστευαν και τις οποίες ήθελαν – και με τα ονόματα που έδιναν – να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους.

Η ομιλία, την οποία διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

 

περισσότερο



Τα «45 τετραγωνικά» του Βεροιώτη Στράτου Τζίτζη

Βεροιώτη Στράτου Τζίτζη

Η ταινία ενός Βεροιώτη, που λείπει χρόνια από την πόλη, παίζεται από αύριο Πέμπτη στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ της Βέροιας. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να βρίσκεται στην γενέθλια πόλη του τις μέρες αυτές, καθώς βρίσκεται στο Βερολίνο.

Αξίζει, όμως, να δούμε τη δουλειά ενός συμπατριώτη μας – δείγμα της καλλιτεχνικής παραγωγής του τόπου μας – που την ακολουθούν πολύ καλές κριτικές.

 

 



Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Εύας Ιεροπούλου

Από τις εκδόσεις “Άγκυρα” κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο της Βεροιώτισσας συγγραφέα και μουσικοπαιδαγωγού Εύας Ιεροπούλου με τίτλο: “Τι τρέχει με το τηλέφωνο;”.a

Πρόκειται για μια ακόμα ιστορία της σειράς “Πεταλούδα” για παιδιά πάνω από 8 χρονών με κεντρικό ήρωα  τον Πανούλη, ο οποίος νομίζει ότι το τηλέφωνο έχει θυμώσει μαζί του και του κάνει τη ζωή άνω κάτω. Η Εύα Ιεροπούλου διδάσκει στο τμήμα Μουσικής Προπαιδείας στο Ωδείο Φίλιππος Βέροιας.